4 avantaje ale turismului medical

Există mai multe beneficii ale turismului medical și nu este o întâmplare că este o industrie în creștere. Un prim motiv pentru care cineva ar alege o clinică din străinătate este că pur și simplu tratamentul vizat nu se găsește în țara sa. Poate fi vorba de un tratament clasic, dar foarte complex, de exemplu, o operație foarte grea de cancer sau de un tratament nou, exotic, de tipul tratamentului cu veninul de scorpion din Cuba.

Un alt motiv ar fi că tratamentul se găsește în țară, însă presupune un timp prea mare de așteptare, cozi. Este un motiv înrudit oarecum cu primul, pentru că și aici vorbim de raritatea unei resurse: tratamentul medical. Tratamentul este disponibil, dar are costuri mari de timp, stres etc. Procedura este complicată și pentru ea personalul disponibil și tehnologia sunt reduse în țara de origine. Aceste element de timp este cu atât mai important mai cu seamă când vorbim de afecțiuni grave. Omul vrea un acces cât mai rapid la tratament, iar acest acces îi este oferit de clinicile din străinătate unde tratamentul este disponibil.

Un alt motiv poate fi că pacienții oamenii preferă, cel puțin pe anumite tratamente mai complexe sau care au un grad ridicat de risc, calitatea clinicilor din străinătate. În diviziunea muncii unele tratamente străine par să fie în topul ierarhiei, loc obținut prin succese impresionante obținute în mod repetat.

Nu în ultimul rând, prețul tratamentului este un motiv pentru care pacienții aleg să se trateze în străinătate. Acest argument poate ridica semne de întrebare pentru România: este mai ieftină o clinică privată din Viena decât un spital de  stat din București? Răspunsul este că da, cel puțin pentru anumite afecțiuni, tratamente cele din străinătate au un preț mai competitiv.

Noi, la Medigo Tour, am avut în vedere toată aceste atuuri ale turismului medical atunci când am pornit la drum și credem că aceste avantaje se regăsesc în întregime în gama de tratamente oferite de noi.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search