medigo-tour-intrebari-despre-turismul-medical
FAQ
Ce este turismul medical?

Turismul medical este călătoria în afara țării de rezidență pentru tratament medical. În ultima perioada turismul medical a crescut în popularitate,  captând treptat atenția publicului, a cercetătorilor și a mass-media. Pentru cei care nu pot beneficia de anumite tratamente medicale în țările de origine, turismul medical reprezintă o șansă de excepție, în timp ce pentru cei care pot beneficia de proceduri medicale de calitate mai ieftine decât în țările de reședință, este o soluție foarte eficientă de economisire.

De ce sunt căutate spitalele din străinătate?

Când ai nevoie de o procedură medicală, experiența personalului și calitatea serviciilor devin o prioritate. Este posibil ca opțiunile de tratament din țara de reședința pentru o anumită afecțiune sa fie puține și slabe. Nu în ultimul rând, costurile pot fi mult mai mici.

Cum aleg un spital, un doctor și cum fac toate aranjamentele?

Suntem  întotdeauna gata să vă oferim sfaturile în privința găsirii celei mai bune opțiuni de tratament. Începeți prin a consulta lista instituțiilor partenere prezentă pe site-ul turismmedical.com. Apoi, dacă doriți să aflați mai multe informații despre un spital anume, nu ezitați să ne contactați. Dacă vă decideți pentru o ofertă anume, vă punem în contact cu doctorul și facem toate aranjamentele necesare.

Cum procedez dacă nu găsesc o procedură de care sunt interesat pe pagina dumneavoastră?

Dacă vă interesează o procedura medicală care nu este inclusă pe pagina noastră  vă rugăm să ne contactați pentru a vă putea ajuta în cel mai scurt timp posibil. Oferta noastră include un spectru larg de proceduri medicale, de la cele mai puțin simple, până la cele mai avansate în domeniu. Gama noastră de servicii este mult mai extinsă, depășind  colecția de oferte de pe site.

De ce am nevoie să colaborez cu o agenție de turism medical și nu mă pot adresa eu direct spitalului?

Sigur că vă puteți adresa direct spitalului. Avantajul de a colabora cu o agenție de turism vă scutește de un timp prețios de informare și de stabilire a contactelor cu instituțiile vizate. O agenție de turism medical are legătură directă cu personalul spitalelor cu care colaborează și, mai ales, a vizitat deja instituțiile respective și știe exact ce condiții oferă acestea în mod real. Agenția de turism medical Medigo Tour, având deja contactele formate și o relație bună cu spitalele partenere poate negocia pentru dumneavoastră prețul tratamentelor medicale astfel încât prețul obținut de noi este de multe ori substanțial mai mic decât cel pe care îl pot obține clienții care merg pe cont propriu. În plus, avem o statistică cu gradul de mulțumire al pacienților care au mai beneficiat de procedura dorită de dumneavoastră și vă putem îndruma către cea mai bună soluție din punct de vedere medical și financiar.

Ar trebui să mă consult cu doctorul meu înainte de procedură și să îl implic și pe el în acest proces?

Ar fi ideal ca doctorul dumneavoastră să fie consultat înainte și implicat în procesul tratamentului. Partenerii noștri sunt deschiși către această colaborare iar dumneavoastră veți fi cu mult mai câștigați.

Odată ajuns la destinație ce ar trebui să fac?

Putem aranja pentru dumneavoastră transportul de la aeroport direct către hotel sau spital și prezența unui traducător, vorbitor de limba română, care să vă însoțească pe parcursul șederii dumneavoastră. În toate instituțiile medicale partenere există personal specializat care să vă asiste și să vă facă sejurul cât mai confortabil.

De unde să încep?

În primul rând vizitând site-ul nostru și contactându-ne. Din acel moment totul va veni de la sine.

Pot lua legătura cu foștii clienți care au avut aceeași problemă ca mine?

În principiu, da. Din start trebuie spus că noi respectăm intimitatea clienților noști și dacă aceștia sunt dispuși să împărtășească experiența lor cu dumneavoastră, noi vă vom pune cu plăcere în contact. De asemenea, am fi recunoscători dacă și dumneavoastră la revenirea în țară, ați fi dispuși să împărtășiți impresiile altora.

Cât timp este necesar să rămân în afara țării după încheierea procedurii medicale?

Depinde de procedura în sine. Pentru cele mai complicate este necesar să mai rămâneți între două și trei săptămâni. În orice caz, doctorul dumneavoastră vă va oferi toate informațiile privind durata șederii, înaintea plecării efective.

Ce se întâmplă dacă mă răzgândesc după ce ajung la destinație?

Plata serviciilor medicale se face direct la spital în termenii conveniți cu ei. Vă puteți răzgândi oricând. În toate cazurile noi recomandăm înainte de orice procedură un consult inițial la spitalul ales de dumneavoastră iar dacă după ce vă întâlniți cu doctorul din afara țării și după ce vizitați spitalul hotărâți că nu mai doriți să efectuați procedura, aveți libertatea să o faceți.

Pot să-mi rezerv singur hotelul unde voi sta?

Bineînțeles. Vă puteți căuta singur cele mai bune opțiuni de cazare. Noi îi sfătuim întotdeauna pe clienții noștri să includă printre opțiunile lor și hotelurile cu care chiar spitalul are contracte de colaborare. Motivul cel mai simplu ține de siguranța dumneavoastră, de proximitatea față de spital, de reputația acestora și de tarifele preferențiale de care ați beneficia. Dumneavoastră veți alege însă ceea ce considerați că vi se potrivește cel mai bine din punct de vedere economic și vă este mai comod.

Care sunt riscurile și complicațiile unei proceduri medicale în străinătate?

Indiferent unde veți beneficia de un tratament medical, în țara natală sau în afara ei, există întotdeauna o serie de riscuri care însoțesc procedura. Pentru fiecare intervenție în parte există o doză mai mică sau mai mare de riscuri, însă experiența și standardele înalte ale partenerilor noștri reduc la minimum aceste riscuri. Bineînțeles că pe parcursul întocmirii dosarului veți fi informați asupra tuturor acestor riscuri care sunt asociate tratamentului de care doriți să beneficiați, deci veți fi întotdeauna foarte bine informați.

În privința despăgubirilor pentru vătămarea apărută în urma unei proceduri sau chiar a unui malpraxis, acestea depind de tratamentul/intervenția în sine și vă vor fi aduse la cunoștință înainte de către spitalul pe care îl veți alege.

Pentru siguranța dumneavoastră puteți încheia o poliță de asigurare.

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search