neurology_head
Neurologie

Tratamente Medicale Neurologie

Neurologia este o ramură specială a medicinii care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul bolilor organice care afectează sistemul nervos central sau periferic. Structurile organice ce țin de domeniul neurologiei sunt, pe de o parte, creierul, măduva spinării (reprezintă sistemul nervos central), structurile înconjurătoare, precum și vasele sanguine care le hrănesc, pe de altă parte, nervii cranieni, rădăcinile nervoase și ganglionii spinali, nervii periferici, după ieșirea din canalul spinal, inclusiv legăturile cu mușchii scheletici (reprezintă sistemul nervos periferic).

Datele statistice arată că 6 milioane de europeni și peste 70 de milioane de oameni la nivel mondial suferă de epilepsie, aceasta fiind cea mai frecventă tulburare neurologică gravă. Epilepsia afectează aproximativ 500.000 de români.

Parkinson este a doua cea mai întâlnită boală neurodegenerativă ca frecvență, după Alzheimer. Majoritatea cazurilor se înregistrează la pacienți care depășesc 55 de ani, dar 1 din 20 manifestă simptome înainte de vârsta de 40 de ani. 6,3 milioane de persoane în întreaga lume sunt afectate de boala Parkinson. Ultimele date arată că la nivel european sunt 1,2 milioane pacienţi cu Parkinson. În România sunt trataţi peste 70.000 de bolnavi cu Parkinson.

Scleroza multiplă este o boala autoimună, o afecțiune cronică, inflamatorie și degenerativă a sistemului nervos central. Debutul bolii are loc în majoritatea cazurilor intre 20 – 30 de ani. La vârste de peste 50 de ani, boala afectează de două ori mai mult femeile decât bărbații. Se întâlnește rareori și la vârste sub 18 ani. Statisticile arăta ca, la nivelul UE, numărul bolnavilor de scleroza multiplă a crescut semnificativ în ultimii șase ani, ajungând la circa 600.000. În România există aproximativ 6000-7000 de persoane care au scleroza multiplă, o prevalență de 32-34% la suta de mii de locuitori.

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search