ginecology_head
Obstetrică și Ginecologie

Tratamente Medicale Obstetrică și Ginecologie

Obstetrică – ginecologie reprezintă o specialitate medicală care se ocupă cu studiul morfo-fiziopatologiei organelor genitale feminine ca parte a întregului organism, al proceselor biologice legate de reproducere și tratamentul stărilor patologice din sfera genitală. Ginecologia este o specialitate care se ocupă cu bolile sistemului reproductiv feminin (uter, vagin, ovare). Obstetrica este o ramură a medicinii care se ocupă cu supravegherea femeii în perioada de sarcină, naștere și postpartum. Obstetrica (din latină obstetrix, -icis = moașă, de la ob = în fața + stare = a sta) este o subramură a specialității obstetrică-ginecologie care se ocupă cu studiul și asistența medicală specializată a femeii pe perioada sarcinii, nașterii și lăuziei (perioada de 6 săptămâni după naștere). Obstetrica se ocupă cu fiziologia și patologia sarcinii și a nașterii, dar și de îngrijirea și tratamentul femeii și al copilului în perioada pre-natală, în timpul nașterii și postpartum.

Munca medicilor specialiști în obstetrică-ginecologie acoperă atât prevenirea, diagnosticarea și tratarea afecțiunilor aparatului reproductiv feminin, cât și diagnosticarea și monitorizarea clinică, de laborator și ecografică a sarcinii. Medicii obstetricieni-ginecologi asigură de asemenea tratamentul și conduita rațională în timpul sarcinii și asistența la naștere.

România are, în continuare, cea mai mare rată a mortalității infantile din Uniunea Europeană (8,5 la mie, potrivit Institutului Național de Statistică). Principala cauză a mortalității infantile este legată de perioada perinatală, cele mai multe decese înregistrându-se în rândul prematurilor. Nou-născuții cu o greutate mai mică de 2.500 de grame prezintă cel mai mare risc de mortalitate infantilă. Greutatea mică la naștere este dată de mai mulți factori, printre care malnutriția sau starea precară a mamei, lipsa controalelor de monitorizare a sarcinii și lipsa planificării familiale.

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search