oncology_head
Oncologie

Termenul „cancer” se referă la un grup de afecțiuni …

… caracterizate prin creșterea anormală și necontrolată a unei sau unui grup de celule, care invadează țesuturile înconjurătoare și care se pot răspândi la distanță de țesutul sau organul de origine.

În ciuda progreselor făcut de medicina modernă, cancerul rămâne a doua cauză de deces în majoritatea țărilor, inclusiv în România. Potrivit ultimelor date oferite de Organizația Mondială a Sănătății privind incidența cancerului în România avem peste 9.300 de bărbați cu cancer de plămâni, aproape 6.000 cu cancer de colon, peste 4.500 cu cancer de prostată, 3.100 suferinzi de cancer de vezică și peste 2.700 cu cancer de stomac. În cazul femeilor, cele mai multe suferă de cancer de sân, aproape 9.000, apoi aproximativ 4.500 au cancer de colon, peste 4.300 cancer de col, peste 2.300 cancer de plămâni și 1.850 cancer ovarian.

Există diferite forme de tratament pentru cancer. Un tratament este operația, îndepărtarea tumorii prin intervenție chirurgicală. Radioterapia este un tratament în care radiațiile sunt folosite în tratarea cancerului, orientate întotdeauna spre localizarea specifică a bolii. Chimioterapia este un tip de tratament pentru cancer care folosește medicamente pentru a distruge celulele canceroase și/sau pentru a limita creșterea lor. Acestea medicamente sunt de obicei administrate pacienților prin perfuzie lentă în venă, dar pot fi administrate și oral, prin perfuzie directă în membru sau în ficat, în funcție de localizarea cancerului. Terapia sistemică este un tratament care folosește substanțe ce călătoresc prin fluxul sanguin, atingând și afectând celule din tot corpul. Chimioterapia și imunoterapia sunt exemple de terapie sistemică. Terapia țintită este un tip de tratament care folosește medicamente sau alte substanțe, cum ar fi anticorpii monoclonali, pentru a identifica și ataca anumite celule canceroase. Terapia țintită poate avea mai puține efecte secundare decât alte tipuri de tratamente împotriva cancerului.

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search